Vissza-------------------------------- Tartalomhoz

A francia diótermesztés folytatása

Mint említettem, sőt!

A franciák a francia diótermesztés folytatásáról is gondoskodnak.

A diótermesztés rendszeres oktatását az általános iskolai tananyagba is beépítették. A szöveggel nem úntatnám a diótermesztést tanuló tisztelt Kollégámat, de a képekkel igen.

Itt van az első, kimondottan iskolai oktatási célokat szolgáló ábra a diófáról.

Egy általános iskolai osztálynak a diótermesztési tanulmányokban eltöltött egy évének képei következnek. Nem túl színvonalasak, de falura ez is jó. Városra meg nem számít, a városi gyerekek úgyse értenek az egészből semmit.

A képeket hadd ne kommentáljam! A hasonló témájú képeket amúgy is, fölöslegesen is magyarázom, a könyv egyéb helyein. Itt csak azt illusztrálom, hogy a diófa, a diótermesztés a világ jobb országában már tananyag.

Kép helye Kép helye Kép helye Kép helye Kép helye Kép helye Kép helye Kép helye Kép helye Kép helye Kép helye Kép helye Kép helye Kép helye Kép helye Kép helye Kép helye Kép helye Kép helye Kép helye Kép helye Kép helye Kép helye Kép helye Kép helye Kép helye Kép helye Kép helye Kép helye Kép helye Kép helye Kép helye Kép helye Kép helye Kép helye Kép helye Kép helye Kép helye Kép helye Kép helye Kép helye Kép helye Kép helye Kép helye Kép helye Kép helye

Nemcsak francia kisiskolások, magyar érdeklődők is eljutnak a francia diótermő körzetekbe. A képen egy magyar csoport egy francia diósgazda diómanipuláló gépsorát tanulmányozza.

Kép helye

Tisztelt pedagógus Kollégám, nem azért vagyunk lemaradva a franciák mögött a diótermesztésben és minden másban is, mert nálunk hiányzik a hasonló oktatás? Mert anélkül nem megy.

Induljunk hát el együtt a Dió-úton!

Kép helye

Én vállaltam a dióval kapcsolatos ismeretek összeszedését, most Önön a sor, hogy széthintse azokat.

---------------------------------------------- Fel------------------------------------- Tovább