Mottó:
"A vizsgálatok alátámasztják, hogy napi kb. 40 g dió elfogyasztása a kevés telített zsírt és alacsony koleszterint tartalmazó diéta részeként, a kalóriabevitelt nem növelve, csökkentheti a koszorúér és szívbetegségek kockázatát."
(Az Egyesült Államok Élelmiszer és Gyógyszer-engedélyezési Hivatala - FDA)
Vázlat:
A Barcelona-Loma Linda kísérlet
Dietetikus vizsgálatok
Cukorbetegek figyelmébe
Az idegrendszer tápanyaga
A jó alvásért, a stressz ellen
Dióval az Alzheimer-kór ellen
A dió segít a rákot megelőzni
Sőt, a csontritkulást is
Jobb, mint a Viagra
A Body Studió véleménye
A hosszú élet titka
A dió mesébe illő táplálék
A BBC News cikke
Ha ilyen csodálatosan értékes tápanyag a dió, most már a tápanyagtartalma ismeretében beszéljük meg, hogy fogyasztása hogyan hat az egészségünkre, mármint az egészséges ember egészségére, mert a különböző betegségek esetén kifejtett gyógyhatásával majd később foglalkozunk.