Vissza-------------------------------- Tartalomhoz

Muffinok

Vázlat:
Áfonyás-diós muffin
Banános-csokoládés muffin
Banános datolyás diós muffin
Banános, diós, csokoládés mini-muffin
Banános-diós muffin
Banános, diós muffin 2
Banános, diós muffin 3
Datolyás, diós muffin
Diós-almás muffin
Diós csokoládés muffin
Diós, juharszirupos muffin
Diós muffin gorgonzolával, körtével
Fügés-datolyás muffin dióval
Fűszeres almás-diós muffin
Gyümölcsös muffin
Málnás-diós muffin
Répás diós muffin
Viszkis muffin

ÁFONYÁS-DIÓS MUFFIN
(amerikai recept)

Hozzávalók 12 darabhoz:
1/2 csésze forró víz
1/4 csésze szép mazsola
2,5 csésze teljes őrlésű liszt
2 kávéskanál sütőpor
1 kávéskanál gyömbérpor
1/2 kávéskanál só
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
2/3 csésze barna cukor
1/2 csésze lágy vaj vagy margarin
1 nagy tojás
1 kávéskanál vaníliás cukor
1 csésze tej
1 csésze friss vagy fagyasztott áfonya
1/2 csésze vagdalt dióbél
1/4 csésze kristálycukor

Melegítsük elő a sütőt 200 C°-ra. Egy tizenkettes muffinsütő formát fújjunk be sütőolajjal, vagy béleljünk ki papírral.

A mazsolát áztassuk be a forró vízbe, hagyjuk kihűlni, majd csöpögtessük le a mazsoláról a vizet.

Egy közepes méretű tálban jól keverjük össze a lisztet, a sütőport, a gyömbérport, a sót és a szódabikarbónát.

Egy nagyobb tálban a barna cukorból és a vajból elektromos mixerrel keverjünk könnyű habot. Keverjük hozzá a tojást és a vaníliás cukrot is. Ettől kezdve alacsony fokozaton keverjünk tovább. Fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet, és keverjük egyenletesre. Öntsük bele a lisztes keveréket is, és addig keverjük, amíg a tészta darabossá nem válik, de ne tovább. Az áfonyát, a diót és a mazsolát ekkor keverjük bele.

Osszuk a tésztát az előkészített sütőformákba, minden formát a kétharmadáig töltsünk meg. Ekkor szórjuk meg a felületüket kristálycukorral, és tegyük a sütőbe. Addig süssük, amíg világos aranyszínű nem lesz, vagyis 20-25 percig. A sütőformát rácsra kihelyezve hűtjük le. Rövid hűlés után borítsuk ki a muffinokat, és ugyancsak szellőzve, rácson hűtsük ki teljesen.

BANÁNOS-CSOKOLÁDÉS MUFFIN
(német recept)

Hozzávalók 12 adaghoz:
1,5 csésze liszt
0,5 csésze cukor
valamivel kevesebb, mint 0,5 csésze étolaj
valamivel több, mint 0,5 csésze étcsokoládé
1 tojás
4 édes banán
maréknyi dióbél
1 kávéskanál sütőpor
0,5 kávéskanál szódabikarbóna

Először a sütőt melegítjük elő, 180 C°-ra, majd egy tálban a liszthez keverjük a sütőport és a szódabikarbónát.

A csokoládét apróra tördeljük, vagdosuk. A legszebb 12 dióbél-darabot félretesszük, a többit felaprítjuk, de nem daráljuk meg. A csokoládét és a dióbelet a liszthez keverjük.

Egy újabb tálban a cukorral felverjük a tojást, és az étolajat is hozzáverjük.

A banánok héját lehúzzuk, húsát felaprítjuk, szétnyomjuk, a habhoz öntjük, géppel egyenletesre keverjük.

A "száraz" és a "nedves" tál anyagát összeöntjük, és már nem géppel, hanem kézzel keverjük össze alaposan, annyira, hogy például lisztcsomót már ne találjunk.

A muffinsütő formákat kivajazzuk. A tésztakeveréket egyforma adagokban töltjük a formákba. Mindegyiknek a tetejére egy szép dióbél-darabot helyezünk.

Az előmelegített sütőben 25 percig sütjük, majd sütés után egy rácsra helyezve hűtjük ki.

BANÁNOS DATOLYÁS DIÓS MUFFIN
(amerikai recept)

Hozzávalók 12 darabhoz:
2 csésze liszt
3/4 csésze cukor
1/2 csésze zabliszt
1 kávéskanál sütőpor
1/2 kávéskanál sütőszóda
1/2 kávéskanál őrölt fahéj
3 érett banán összetört húsa
2 tojás
3/4 csésze alacsony zsírtartalmú joghurt
1/3 csésze olvasztott vaj
1 kávéskanál vaníliás cukor
1/2 csésze darabos dióbél
3/4 csésze kimagvazott, darabokra vágott datolya

A sütőt 190 C°-ra melegítsük elő. Olajozzunk ki 12 muffinsütő formát.

Egy nagyobb tálban keverjük össze a kétféle lisztet, a cukrot, sütőport, sütőszódát, fahéjat.

Egy kisebb tálban pedig a banán húsát, a tojásokat, a joghurtot, a vajat és a vaníliás cukrot, végül mindezt a lisztes keverékhez. Végül a diót és a datolyát is.

A tésztát töltsük az előkészített sütőformákba. Nem baj, ha kidagad a sütőformából.

25 percig süssük, illetve addig, amíg a beleszúrt fogpiszkálót tisztán nem tudjuk kihúzni. Rácson 10 percig hűtsük, és a sütőformákból kiborítva addig, amíg teljesen ki nem hűl.

BANÁNOS, DIÓS, CSOKOLÁDÉS MINI-MUFFIN
(amerikai recept, Martha Stewart szakácskönyvéből)

Hozzávalók 24 darabhoz:
3 közepes nagyságú érett banán
1/4 csésze tejszín
2 evőkanál calvados, brendi vagy rum
1 evőkanál vaníliás cukor
2 tojás
1 kávéskanál őrölt szerecsendió
1 kávéskanál fahéjpor
10 dkg szobahőmérsékletű vaj
1/4 csésze cukor
1/4 csésze méz
1,25 csésze liszt
1/4 csésze hántolt zab
1,25 kávéskanál sütőpor
1 kávéskanál só
1/3 csésze csokoládéreszelék
1/3 csésze dióbél (lehet több is)

Melegítsük elő a sütőt 170 C°-ra.

Az érett banánok húsát egy villával törjük meg, és keverjük hozzá a röviditalt, vaníliás cukrot és a fűszereket. A két tojást gyengén verjük fel, és keverjük a banánhoz. Tegyük félre.

Egy nagyobb tálban keverjünk krémet a vajból, cukorból és a mézből. A krémhez keverjük hozzá előbb a tojásos banánt, majd a lisztet, sütőport, hántolt zabot és a sót. Keverjük egyenletesre, de nem kell túlkeverni. Végül a dióbelet és a csokoládéreszeléket keverjük hozzá.



A muffinsütő formát kanállal töltsük meg. Díszíthetjük egy-egy csokoládédarabbal, majd megsütjük. 15-18 perc elég, ennyi idő alatt a széle aranyszínűvé kezd válni, és a tűpróbát is állja.

Megjegyzés: Cukor helyett használhatunk mézet, és viszont. A zab helyett pedig lisztet.











BANÁNOS-DIÓS MUFFIN
(amerikai recept)

Hozzávalók 12 darabhoz:
1,5 csésze teljes őrlésű liszt
1 csésze darabos dióbél
1/2 csésze pirított búzacsíra
1/2 csésze barna cukor
1 evőkanál sütőpor
1 kávéskanál fahéj
1/2 kávéskanál só
1/4 kávéskanál őrölt szerecsendió
2 érett banán, meghámozva
3/4 csésze tej
5 evőkanál olvasztott vaj
1 tojás

Melegítsük elő a sütőt 200 C°-ra. Béleljünk ki papírral 12 muffinsütő formát, vagy fújjuk be sütőolajjal.

A száraz hozzávalókat a liszttől a szerecsendióig mind összekeverjük, majd beledolgozzuk a banánokat, a tejet, az olvasztott vajat és a tojást. Dolgozzuk egyenletesre.

A muffinsütő formákat töltsük meg egyenletesen a tésztával. Addig süssük, amíg a beleszúrt tű tisztán nem húzható ki belőle. Ez kb. 20-22 perc. Egy percig még álljon a sütőben, és csak aztán tegyük ki rácsra hűlni.

BANÁNOS DIÓS MUFFIN 2
(kanadai vegetáriánus recept, Geraldine Hartman receptje)

Hozzávalók 12 nagy darabhoz:
2 felvert tojás
3 közepes banán
1/2 csésze író
1/4 csésze olvasztott vaj
1 kávéskanál vaníliás cukor
1/2 csésze barna cukor
2 csésze teljes őrlésű liszt
1 evőkanál őrölt lenmag
1 evőkanál búzacsíra
1 evőkanál sütőpor
1,5 kávéskanál sütőszóda
1/2 kávéskanál só
1 csésze vagdalt dióbél

A sütőt 180 C°-ra melegítsük elő. Alaposan zsírozzuk be a muffinsütő formákat.

Egy nagy tálban keverjük össze az első hat hozzávalót. Egy másikban pedig a többit.

A száraz keveréket folyamatos keverés közben fokozatosan adagoljuk az első keverékhez. Addig keverjük, amíg jól el nem keveredik. A tészta az alapos keverés ellenére is darabos hatású marad.

Töltsük a tésztát a muffinsütő formákba. Félóráig süssük, addig, amíg a sütemény közepébe szúrt tűt tisztán nem tudjuk kihúzni. Amikor megsült, hagyjuk néhány percig a sütőformában, és csak utána borítsuk ki.

BANÁNOS DIÓS MUFFIN 3
(amerikai recept, Linda Genaw receptje)

Hozzávalók 6 darabhoz:
1 csésze mandulaliszt
1/2 csésze liszt
1 kávéskanál sütőpor
csipetnyi só
1 csésze cukor
1 kávéskanál karamellizált cukor
1 kávéskanál vaníliás cukor
2 evőkanál tejszín
2 evőkanál víz
2 evőkanál lágy vaj
2 tojás
1/2 csésze darabos, vagdalt dióbél

A sütőt 180 C°-ra melegítsük elő.

Egy közepes méretű tálban előbb a száraz hozzávalókat keverjük össze, majd a többi hozzávalót is, a dióbelet csak a végén. A kapott tésztával töltsünk meg hat, papírral bélelt muffinsütő formát.

15-20 percig süssük, amíg a teteje aranybarnára színeződik. Mielőtt a formából kifordítanánk, öt percig a formában hűtsük.

Azonnal, melegen, vagy szobahőmérsékletűre lehűlve is megehetjük, ha pedig később akarjuk elfogyasztani, hűtőben tarthatjuk el.

Vajjal, krémsajttal a legjobb.

DATOLYÁS DIÓS MUFFIN
(amerikai recept)

Hozzávalók 12 darabhoz:
20 dkg mag nélküli aszalt datolya
1,5 csésze liszt
2 kávéskanál fűszerkeverék, süteményekbe való
2 kávéskanál sütőszóda
1/2 csésze mazsola
1 csésze nagy darabos dióbél
1 csésze joghurt
1 tojás
1/2 csésze tej
4 evőkanál baracklekvár

Melegítsük elő a sütőt, és zsírozzunk ki egy 12 mélyedéses muffinsütő formát.

Töltsünk meleg vizet a datolyákra, és tegyük félre puhulni.

A liszthez a fűszerport és a sütőszódát keverjük, majd a mazsolát és a dióbelet is.

Egy másik tálban pedig a joghurtot, a tojást és a tejet keverjük össze.

Öntsük le a datolyáról a vizet, de ne teljesen, két kanálnyi maradjon rajta. A datolyát a maradék áztatóvizével öntsük robotgépbe, öntsük hozzá a lekvárt, és a géppel dolgoztassuk el. Annyira, hogy a gép a datolyát aprítsa fel, de ne teljesen, maradjanak benne datolya-darabok. Amikor jónak ítéljük, a joghurtos keveréket is öntsük hozzá, és dolgoztassuk össze.

A száraz és a nedves összetevőket keverjük össze. Annyira, hogy összekeveredjenek, de a tészta mégse legyen teljesen egynemű.

Töltsük a tésztát a sütőformákba. 20-25 perc alatt aranybarnára sül az előmelegített sütőben.

DIÓS-ALMÁS MUFFIN
(amerikai recept)

Hozzávalók 4 személyre:
1/4 csésze vaj vagy margarin
1 csésze cukor
2 tojás
1/4 csésze almalé
1/4 kávéskanál citromlé
1,5 csésze liszt
1 csésze zabliszt
1 kávéskanál őrölt fahéj
3/4 kávéskanál sütőszóda
3/4 kávéskanál só
1/4 kávéskanál őrölt szerecsendió
csipetnyi őrölt szegfűszeg
2 db alma húsa apróra vagdalva
1 csésze mazsola
3/4 csésze vagdalt dióbél

A cukorból és a vajból keverjünk mixerben egyenletes krémet. Egyenként keverjük el a krémben a tojásokat is.

Adjuk hozzá az almalevet és a citromlevet. Utána - ebben a sorrendben, de fokozatosan - keverjük bele a lisztet, a zablisztet, fahéjat, sütőszódát, sót, szerecsendiót és a szegfűszegport. (Remélem, nem felejtettem ki semmit.) Végül az almakockát, mazsolát és a dióbelet.

A tésztából evőkanálnyi mennyiségeket merjünk bevajazott sütőlapra, és igazítsuk kerekre.

Meleg sütőben negyedórán belül megsül. Akkor jó, ha világosbarna színt kap. Rácson hűtsük ki.

DIÓS CSOKOLÁDÉS MUFFIN
(francia recept)

Hozzávalók:
22 dkg liszt
10 dkg barna cukor
2 kávéskanál élesztőpor
1/2 kávéskanál só
1,6 dl tej
2 tojás, enyhén felverve
1 kávéskanál vaníliás cukor
1,25 dl étolaj
17 dkg apró darabos csokoládé
7 dkg darabos dióbél

A sütőt 200 C°-ra melegítsük fel, a muffinsütő formákat pedig vajazzuk ki.

Két keveréket készítünk, teljesen egyneművé kavarva mindkettőt:
1. liszt, élesztő, só, cukor
2. tej, tojás, olaj, vaníliás cukor

A lisztes keverék közepén mélyedést készítünk, és oda öntjük a folyékony keveréket. Gyorsan, könnyedén összekeverjük, de nem egyenletesre, hanem maradjon darabos hatású. Hozzákeverjük a darabos csokoládét és a darabos dióbelet is.

Kanállal töltjük a keveréket a muffinsütő formákba, és 15-20 percig sütjük. Utána rácson hűtjük ki, öt perc után már fogyasztható.

DIÓS, JUHARSZIRUPOS MUFFIN
(amerikai recept)

Hozzávalók:
2 tojás
1/2 csésze juharszirup
1/2 csésze étolaj
3/4 csésze író
2 csésze liszt
1,5 evőkanál sütőpor
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
1/2 kávéskanál só
1/2 csésze vagdalt dióbél

A sütőt 200 C°-ra melegítsük elő, és készítsük elő (vajazzuk ki és liszttel szórjuk be) a muffinsütő formákat.

Egy kisebb tálban enyhén keverjük össze a tojásokat a juharsziruppal, olajjal, íróval.

Egy nagyobb tálban pedig a száraz hozzávalókat, a diót is beleértve. Töltsük a nedves keveréket a szárazba, és addig keverjük, amíg nem marad benne száraz csomó.

Kanállal merjük a nyerstésztát a formákba, de csak háromnegyedig töltsük meg. A sütő középső részén süssük, húsz percig.

A formákból még melegen borítsuk ki a megsült muffinokat, és rácson hűtsük ki. Tésztája nagyon jól össze fog állni, jobban, mint más muffinoké.

DIÓS MUFFIN GORGONZOLÁVAL, KÖRTÉVEL
(francia recept)

Hozzávalók 24 darabhoz:
15 dkg gorgonzola sajt
1-2 szál kakukfű
20 dkg liszt
25 dkg körte
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
2 kávéskanál sütőszóda
10 dkg apró darabos dióbél
só, bors
1 tojás
6 evőkanál dióolaj
4 evőkanál író (helyettesíthető tejszínnel is)
24 darab feles dióbél

A sütőt 180 C°-ra melegítsük elő. Ha nem papírformában sütjük a muffint, itt az ideje a muffinsütő forma kivajazásának és belisztezésének.

A gorgonzolát vágjuk darabokra. Mossuk meg és töröljük le a kakukfüvet, a levelét vágjuk apróra. A körtét mossuk meg, húsát a héjával együtt vágjuk kisebb darabokra.

A lisztbe keverjük bele a sütőanyagokat. Keverjük bele a sajtot, a kakukfüvet és a darabos dióbelet is. Sózzuk és borsozzuk meg.

Egy másik tálban a tojásokat az íróval (vagy tejszínnel) és a dióolajjal keverjük össze. A keveréket töltsük a lisztbe, öntsük bele a körtedarabokat is, és gyorsan keverjük össze.

A sütőformákat kétharmadukig töltsük meg a nyerstésztával, mert sütéskor a tészta dagadni fog. Mintegy 12 percnyi sütés elég.

Legjobb melegen szervírozni.

FÜGÉS-DATOLYÁS MUFFIN DIÓVAL
(amerikai recept)

Hozzávalók:
1 csésze összevagdalt datolya
1 csésze összevagdalt aszalt füge
1/4 csésze vaj
1,5 kávéskanál sütőszóda
1 csésze forró víz
2 tojás, enyhén felverve
1/2 csésze cukor
1,5 csésze liszt
1/2 kávéskanál só
1/2 kávéskanál sütőpor
1/2 csésze dióbél

Melegítsük elő a sütőt 180 C°-ra, és kenjünk ki egy muffinsütő formát.

Egy közepes méretű tálban keverjük össze az összevágott datolyát és fügét a vajjal és a forróvízzel. Addig keverjük, amíg a vaj meg nem olvad. Ekkor a sütőszódát is belekeverjük, és a keveréket állni hagyjuk egy negyedórára.

Vegyünk elő egy másik tálat, amiben a lisztet, sót, sütőport és dióbelet keverjük össze. Az elkevert tojásokat is keverjük hozzá.

A száraz keveréket keverjük a nedveshez. Addig keverjük, amíg jól össze nem vegyül az egész. Töltsük a tésztát az előkészített formákba, és az előmelegített sütőben félóráig süssük.

Muffinunk más muffinoktól nemcsak abban tér el,hogy a fügemag érdekesen ropogóssá teszi, hanem a datolya édessége jól harmonizál a dió aromájával.

FŰSZERES ALMÁS-DIÓS MUFFIN
(amerikai recept)

Hozzávalók 12 muffinhoz:
1,5 csésze teljes őrlésű liszt
2 kávéskanál sütőpor
1 kávéskanál sütőszóda
1/2 kávéskanál só
1,5 kávéskanál fahéjpor
csipetnyi őrölt szegfűszeg
2 nagy tojás
3/4 csésze kristálycukor (ha édesebben szeretjük, 1-2 kanállal több)
1,5 csészényi apróra vágott almahús
5 evőkanál vaj (olvasztott, lehűtött)
3/4 csésze vagdalt, pirított dióbél

Melegítsük elő a sütőt, és egy 12 adagos muffinsütő formába rakjunk sütőpapírokat.

Keverjük össze a lisztet, sütőport, sütőszódát, fahéjport, szegfűszegport és a sót.

Egy másik, nagyobb tálban pedig a tojást a cukorral. Keverjük bele az almadarabokat is, majd tegyük félre 10 percre, pihenni. Ez után keverjük hozzá a vajat és a dióbelet. Végül keverjük bele a lisztes keveréket, de nem kell sokáig keverni. Csak annyira, hogy a száraz hozzávalók nedvességhez jussanak.

Osszuk a tésztát a formákba. Ha úgy gondoljuk, a tetejére még önthetünk kevés olvasztott vajat, és megszórhatjuk cukorral.

15 percig elég sütni, és már forrón is megkóstolhatjuk. Vagy kihűtve. Reggelire is jó, és ha reggel nincs időnk, magunkkal vihetjük, és útközben, vagy a munkahelyen is megehetjük.

GYÜMÖLCSÖS MUFFIN
(francia recept)

Hozzávalók 24 darabhoz:
1/2 csésze melasz
1/4 csésze víz
1 kkávéskanál vaníliakivonat
1 csésze szép mazsola
40 dkg aszalt gyümölcs, apró darabokban
1/2 csésze vaj vagy margarin
1/3-2/3 csésze cukor
3 tojás
1 csésze liszt és még 2 evőkanállal
1/4 kávéskanál sütőpor
1/2 csésze őrölt fahéj
1/4 csésze tej
1 csésze darabos dióbél

Egy lábasban melegítsük együtt a melaszt és a vaníliakivonatot negyedcsészényi vízzel. Öntsük bele a mazsolát, és forrásig melegítsük. Vegyük kicsire a lángot, és lassú tűzön főzzük még öt percig. Ekkor vegyük le a tűzről, és öntsük bele az aszalt gyümölcsöt, majd hagyjuk kihűlni.

Mialatt hűl, keverjünk a vajból és a cukorból habos krémet egy tálban. A tojásokat egyenként üssük bele, és egyenként keverjük el jól benne.

A száraz hozzávalókat -a diót kivéve - külön keverjük össze, és kisebb adagokban, a tejjel felváltva öntsük a krémbe, állandó keverés mellett. A száraz anyaggal kezdjük, és azzal is fejezzük be.

Öntsük a tésztába a gyümölcskeveréket, és keverjük jól el. Végül a dióbelet is keverjük bele.

Töltsük muffinformákba, majdnem a papír széléig. 170 C°-os sütőben süssük, 22-25 percig. Akkor jó, ha a beleszúrt fogpiszkálót tisztán tudjuk kihúzni. Sütés után rácson hűtsük ki.

MÁLNÁS-DIÓS MUFFIN
(német recept)

Hozzávalók:
10 dkg darált dióbél
21 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
fél teáskanál szódabikarbóna
0,7 dl étolaj
1 tojás
12 dkg cukor
1,2 dl málnalé
1,4 dl joghurt
8 dkg málna

A sütőt melegítsük elő 190 C°-ra. A muffinsütő formát jól olajozzuk ki.

A dióbelet egy tálban keverjük össze a liszttel, a sütőporral és a szódabikarbónával. Egy másik tálban az olajat, a tojást, a cukrot, a málnalevet és a joghurtot kavarjuk habosra. A diós lisztet és a málnákat öntsük bele, keverjük el.

Töltsük formákba, és 20-25 percig süssük.

RÉPÁS DIÓS MUFFIN
(kaliforniai recept)

A répás diós muffin különleges, mert ritkaság a zöldséges muffin. De a répa nagyon egészséges, helye van a diós sütemények között. A recept másik sajátossága, hogy közönséges tepsiben is süthetjük.

Hozzávalók 12 darabhoz:
2 csésze reszelt sárgarépa
1 nagy narancs leve
2 kávéskanál vaníliás cukor
1/4 csésze étolaj
1 csésze folyós méz
1/2 csésze reszelt vagy vagdalt ananász
1 csésze fehér liszt
1,5 csésze teljes őrlésű liszt
2 kávéskanál sütőszóda
1 kávéskanál fahéj
3/4 csésze vagdalt darabos dióbél

A sütőt 180 C°-ra melegítsük elő.

Egy tálban keverjük össze a reszelt répát, a citromlevet, vaníliás cukrot, étolajat, mézet és az ananászt, amíg egyneműnek nem találjuk.

Egy másik tálban pedig a száraz hozzávalókat, majd ennek a tálnak a tartalmát keverjük a répás keverékhez.

A tésztát töltsük egy 12 adagos muffinsütő formába, amelynek mélyedéseit muffinpapírral béleltük ki. Kétharmadáig töltsük ki a mélyedéseket, mert a sütemény kelni fog a sütés alatt. 30-35 percig süssük.

Süthetjük 20 cm-es magas falú tepsiben is, 45-60 percig. Mindkét esetben ellenőrizzük, hogy a sütemény belseje is átsüljön. A kihűlt süteményt vágjuk 12 darabra.

VISZKIS MUFFIN
(ír recept)

Hozzávalók 12 adagra:
28 dkg liszt
7,5 dkg darabos főzőcsokoládé
2 evőkanál kakaópor
2 kávéskanál sütőpor
0,5 kávéskanál szódabikarbóna
10 dkg cukor
6 dkg vagdalt dióbél
1 tojás
0,8 dl étolaj
1,5 dl ír viszki
2 dl teljes tej

A felsorolt hozzávalókból a liszttől a dióbélig mindent összekeverünk.

A tojást az étolajjal, a viszkivel és a tejjel habosra keverjük, utána hozzádolgozzuk a száraz keverékhez.

A tésztát muffinsütő formába töltjük, 180 C°-on 25-30 percig sütjük. Fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy belül is megsült-e.

Ha maradt még viszkink, a sütőből kivett, még forró muffinokra kevés viszkit hintünk, és úgy hagyjuk kihűlni.

Ízlés szerint csokoládémázzal is bevonhatjuk.

---------------------------------------------- Fel------------------------------------- Tovább